„Nehoda v Plešovci byla hasičům ohlášena v 17.26 hodin. Oznamovatel sdělil, že auto leží na boku mimo silnici,“ konstatoval za krajské hasiče Roman Žemlička.

Podle policie měl na svědomí nehodu nejspíš čtyřiadvacetiletý řidič Volkswagenu Golf, který v levotočivé zatáčce najel pravými koly do příkopu, dostal smyk, a vyjel mimo cestu, kde narazil do betonového základu oplocení.

„Po nárazu se vůz přetočil na bok. Řidič vyvázl bez zranění, jednadvacetiletá spolujezdkyně utrpěla zranění lehké,“ upřesnila včera kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Požárem byla zničena střecha rodinného domu v Morkovicích.
Kvůli suchu přibývá v regionu požárů. Hoří pole i lesy

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, mladý muž pak hlídce řekl , že se lekl zajíce a proto strhl řízení. Na autě vznikla předběžná škoda za padesát tisíc korun, spolujezdkyni odvezli zdravotníci k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Už v noci na středu pak zasahovali profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem u srážky dvou osobních aut u Loukova.

„Ohlášena nám byla operačním důstojníkem policie ve 23.49 hodin, v době příjezdu hasičů byly na místě dva zranění lidé a trojice naštěstí pouze vylekaných dětí,“ podotkl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Zraněné převzali do péče zdravotníci a hasiči provedli protipožární opatření a zabezpečili únik pohonných hmot, dvěma dětem pak darovali dráčka Záchranáčka.

Ilustrační foto.
O své mobily přišli mladí muži týž den a navíc podobným způsobem

„Pro potřeby policie také osvětlovali místo nehody, silnice byla na čas obousměrně uzavřena,“ dodal mluvčí.

Jak upřesnila policie, k nehodě došlo tak, že třiatřicetiletý řidič automobilu Audi A4 jedoucí ve směru od Loukova při průjezdu zatáčkou přejel částečně do protisměru a tam se střetl s projíždějícím Volkswagenem Golf.

„Po nárazu se golf otočil o 180 stupňů. Jeho osmačtyřicetiletý řidič a osmadvacetiletá spolujezdkyně při nehodě utrpěli lehká zranění, půlročnímu dítěti a dvěma dětem ve věku osm a šest let, které seděly v autosedačkách, se naštěstí nic nestalo,“ dodala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Bez zranění vyvázl také řidič audi.

Požárem byla zničena střecha rodinného domu v Morkovicích.
V Morkovicích hořela střecha domu, škoda dělá půl milionu

„U obou řidičů jsme provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Orientační test na drogy řidič audi nejprve odmítl, po chvíli ale souhlasil. Test odhalil užití návykové látky amfetaminu, muž ale tvrdil, že drogy neužívá. S vyšetřením v nemocnici však nesouhlasil,“ dodala Simona Kyšnerová.

Dopravní policisté proto muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Na audi vznikla předběžná škoda za dvě stě padesát tisíc korun, na golfu pak za dalších padesát tisíc.