Program dál pokračoval v zámeckém parku. V deset hodin se tudy rozléhaly lidové a renesanční písně kapely Rabussa. Hru s názvem Nápoj lásky sehráli o půl jedenácté Biskupští manové. Při níž nechybělo napětí ani vtipná nadsázka.

Ukázky výcviku z období třicetileté války pak předvedl Houwaldův regiment. Program doplnila bubenická show, tanec nebo ukázka bitvy. Děti si během dne užívaly také skákacího hradu, vyzkoušely si střelbu z luku nebo hod nožem.

Nejvíce nadšeni byli malí návštěvníci. Šestiletý Martin Bařík se během půlhodiny stihl projet na koni, vystřelit si z luku a ochutnat dobroty ze stánku.

„Podařilo se mi šípem trefit přímo do středu. Nebylo to vůbec těžké," chlubil se Martin.

Rodiče pak se zájmem sledovali hru a zbraně, které předvedli Biskupští manové.

„Při střelbě jsem se opravdu lekla a skoro jsem přestala slyšet. Hra ale byla moc fajn, pobavilo nás to," pochvalovala si maminka Tereza Baříková.

Podobně si užívala den i rodina Mošťkových. Venkovní akce prý navštěvují velmi rádi.

„Akce venku a přímo tady v zámecké zahradě navštěvujeme často a rádi. Děti se zabaví a my strávíme příjemný den. Rozhodně lepší než sedět u televize," řekl za rodinu tatínek Pavel Mošťka.

Tradici prvomájového polibku prý pravidelně dodržují. Svou ženu už pod rozkvetlým stromem políbil.

„Nebyla to sice třešeň, ale pusu už dostala. Valentýna neslavíme, tato tradice se nám líbí mnohem víc. Jaro je přece s láskou spojené," uzavřel Mošťka.