„Spousta lidí zaznamenala v televizi nebo na internetu, že Gabriela bude reprezentovat republiku na Eurosongu. Četl jsem i ohlasy na její vystoupení po prvních zkouškách ve Stockholmu, které jsou velmi pozitivní," řekl včera Kroměřížskému deníku starosta Jankovic Miroslav Darebník.

I podle něj je Gabriela jedním z horkých kandidátů na vítězství a starosta věří, že postoupí minimálně do finálového kola.

„Je dobře, že brzy po úspěchu v Superstar šla vlastní cestou vstříc práci, kterou chce dělat ona sama a nebála se vydat do světa," míní starosta. Dodal, že televizní přenosy bude určitě sledovat a věří, že Gabriela pro Českou republiku vybojuje na pomyslných olympijských hrách ve zpěvu nejlepší umístění v historii.

Stejně tak drží rodačce z regionu palce i na holešovském gymnáziu, kde před lety studovala.

„Předpokládám, že má své příznivce i mezi studenty naší školy, kteří se o rockovou hudbu zajímají, i když v současné době Gabriela působí ve Spojených státech," říká tamní ředitel Zdeněk Janalík.

V soutěži jí podle něj i v Holešově všichni rozhodně přejí úspěch. Jakub Hrdý z Otrokovic, který je semifinalistou pěvecké soutěže Czechtalent, zdůrazňuje, že Gabriela Gunčíková je především opravdu kvalitní zpěvačka.

„Konečně má díky ní Česko kvalitní reprezentaci, oproti minulým ročníkům. Gábině držím pěsti, podle mě je horkou favoritkou na přední příčky, ne-li přímo na vítězku," tvrdí mladý zpěvák.

Podporu má zpěvačka i mezi svými přáteli: jedním z nich je freestylový jezdec Marek Hořava z Kroměříže. „Samozřejmě jí držím palce, je to fajn holka, i výběr písničky ji chválím. Škoda, že mi to časově nevyjde a nedorazím do Stockholmu na živo. Spojil bych její vystoupení třeba i s nějakou další volnočasovou aktivitou," usmál se mladý sportovec.

KDY FANDIT? Gabriela Gunčíková zazpívá v úterý večer v prvním semifinálovém kole, které přímým přenosem vysílá televizní stanice ČT2. Vystoupí s písní nazvanou 
I Stand, případné finále pak přijde 
na řadu v sobotu 14. května, v přímém přenosu tentokrát na ČT1.