„Byl to úžasný pocit,“ vykládal zámořským novinářům Chytil, který si tři vteřiny před koncem prodloužení počkal v prostoru pravého kruhu na přihrávku od Zuccarella a z voleje propálil pomalu se přesunujícího Blackwooda!

„Můj první gól, vítězný gól," zářil. „Byla to skvělá přihrávka od Matse Zuccarella. Vystřelil jsem a byl to gól. Jsem rád, že jsme vyhráli.“

Ano, čtete dobře, útočník měl na křídlech hvězdy týmu. Rychlíka Kreidera a právě štírka Zuccarella. „Hrál jsem s velkými hráči, skvělými hráči, kteří jsou jedni z nejlepších v lize,“ zářil Chytil, který dostal číslo 72.

Petr Holík
Čerepovec už s Holíkem nepočítá. Zůstane v KHL nebo se vrátí do Zlína?

A Chytil byl prostě vidět. Neunikl pozornosti komentátorů, hrál přesilovky a také zahájil prodloužení, které sám ukončil doslova tři vteřiny před koncem svým prvním gólem v modrém dresu. Byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

„Cítil jsem se skvěle,“ řekl Chytil, jenž přitom léčil zranění. „Byl to můj první zápas po čtyřech týdnech, byl to skvělý hokej,“ vykládal kroměřížský rodák.

Zdroj: Youtube

Jeho noví spoluhráči, jmenovitě jeho parťáci z útoku, si všimli toho, co má nabídnout svému týmu. „Je vysoký a je také rychlý. Předvedl svou šikovnost," řekl Zuccarello. „Byl také dobrý v obranné třetině. Mluvil jsem s ním před zápasem a řekl mu, aby hrál jednoduše, dokud se nedostaneme do útočného pásma. A pak ať udělá to, co chce,“ dodal 30letý norský útočník.

Na Chytilovu adresu se vyjádřil i kouč Rangers Alain Vigneault. „Hrál skvěle," ocenil Vigneault. „Na první zápas v NHL jsme všichni viděli bruslení a jeho dovednosti. Není pochyb o tom, že tam je obrovské množství prostoru dál růst vzhůru."

Chytil řekl, že se těší na další týmovou práci. „Bylo to opravdu vzrušující. Bavilo mě to."

FC  FASTAV Zlín. Ilustrační foto.
Duel Fastavu s mistrem je již téměř vyprodán