„Není to tak zvučný soupeř jako jiné celky, na druhou stranu je pro nás přijatelný. Myslím, že jsme schopní hrát rovnou partii,“ uvedl trenér Hanáků Ivoš Světlík.

Naoko byl zklamaný, protože v osudí byly i jiné kalibry. Lákaly jej nejlepší týmy.

„Sledoval jsem los naživo, a jak jsme zůstali v posledním koši, myslel jsem, že dostaneme ligovou špičku. Měl jsem nutkání potkat jedno z pražských S nebo Plzeň,“ přiznal s úsměvem 38letý kouč, který se nebránil ani pikantní konfrontaci se Zlínem.

FC  FASTAV Zlín. Ilustrační foto.
Fastav prozradil ceny vstupenek na EL. Jsou od čtyř do devíti set korun

„Bylo by to prestižní, protože se známe osobně s panem Páníkem,“ dodal.

Šlo o reakci na přání zlínského trenéra, který se chtěl podívat právě do Kroměříže.

„Hrají tam někteří hráči ze Zlína a i já jsem tam působil. Bylo by to krásné derby,“ vysvětlil Bohumil Páník.

Možná příště. Kroměříž pro to musí porazit Karvinou a Zlín nezaváhat v Písku. Právě třetiligový tým z Jihočeského kraje určil ševcům los.

„Opakuje se loňský rok, kdy jsme první pohárový zápas hráli také v Čechách. Bylo to ještě dál, v Tachově. Teď jedeme do krásného regionu, ve kterém jsou výborní lidé a také fotbalisté. Nad losem nepolemizujeme, těšíme se na soupeře,“ sdělil respektovaný kouč.

Zdeněk Zlámal
Střelec? Na gólu jsem si chtěl vydobýt co největší prémie, zavtipkoval Zlámal

Ikona valašského fotbalu

Bonbonek připravil los Valašskému Meziříčí. Klub si vychutná bitvu s věhlasným Baníkem Ostrava a je z toho nadšený.

„Přáli jsme si někoho ze čtveřice Baník, Sparta, Slavia nebo Plzeň. Že je to Baník, to je fantastická věc pro diváky. Přijede tým v čele s ikonou valašského fotbalu Milanem Barošem. A pokud v Hulíně přišlo na Baník přes dva tisíce lidí, u nás očekáváme minimálně dvakrát vyšší návštěvu. Těšíme se, že potrápíme tým dalšího Valacha Radima Kučery,“ řekl manažer týmu Valašského Meziříčí Pavel Býma.

Naopak nešetrný byl los ke Slovácku. Alespoň vzhledem k cestování, protože podruhé klub vychytal jednoho z nejvzdálenějších soupeřů. Pojede na půdu druholigového Ústí nad Labem.

Zápasy 3. kola MOL Cupu mají úřední termín ve středu 20. září v 17 hodin.