HOLEŠOV B – LOUKOV 8:1 (3:0)

„Od začátku utkání jsme byli jasně lepším mužstvem. Podle mého názoru se hrálo jen na jednu branku a to branku hostí. V první půlce jsme se dokázali prosadit jen třikrát za což můžou být hráči Loukova rádi. Do druhé půle jsem poslal do hry postupně pět nových hráčů, kteří dokázali být produktivnější a postupně přidali další branky. Jsem rád za skvělý vstup do sezony a čekám, že to potvrdíme i v dalším zapase,“ věří trenér Holešova B Tomáš Vybíral.

„Zápas se nám moc nepovedl. Výsledek odpovídá naší hře a naší situaci. Do 70. minuty jsme byli slušným soupeřem, ale pak jsme přestali hrát úplně a domácí přidali ještě pět branek. Na rozdíl od nás, vystřídali během druhého poločasu pět hráčů a to je poznat. Výsledek jsme oproti jaru jen upravili jedním gólem, který dal náš nejlepší hráč-gólman David Konečný. Máme co zlepšovat a v sobotu to ukážeme doma proti Lubné,“ slíbil předseda Loukova Kamil John.

Branky: 68., 73. a 90. Šuba, 4. a 40. Kadlčík, 74. a 85. Kotas, 9. Hlobil – 80. Konečný. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 130. Holešov B: Bakalík – Matuška (58. Leško), Soldán, Belza (46. Šuba), Kadlčík (46. Vaculík), Menšík, Hlobil (70. Kotas), Zakopal, Münster, Marek (61. Machálek), Hasala. Loukov: Konečný – Buršík, Spiegl, Rybka, John, Kocián, Polášek, Kocman (69. Kuběna), Bělík, Pospíšil, Šenovský.

ZÁHLINICE – MRLÍNEK 3:1 (1:1)

„Naše vítězství mohli být ještě výraznější. Proti byl však brankář soupeře. V několika případech jsme byli v koncovce zbrklí. V prvním poločase jsme byli až do inkasované branky jasně lepší. Potom jsme byli trošku v útlumu. Od začátku druhého poločasu jsme byli opět aktivní a podařilo se nám dát v závěru v rychlém sledu dvě branky. Musím poděkovat hráčům za bojovnost a nasazení a všem divákům za podporu. Myslím si, že v prvním zápase jsme přesvědčili, že budeme v okresním přeboru platným mužstvem a ne jenom do počtu,“ věří předseda Záhlinic Ladislav Paštěka.

„Na začátku zápasu jsme byli pod tlakem domácích a ti nám také vstřelili první branku. Pak jsme se osmělili i my a s ojedinělé akce jsme vyrovnali. Ve druhém poločase měli opět více šancí domácí, ale nás od většího přídělu uchránil brankář. Už to vypadalo, že udržíme velmi nadějnou remízu, bohužel přišla penalta, další rychlá branka a bylo po zápase. V závěru jsme sice měli velkou šanci na snížení, když se míč odrazil od břevna, ale asi neskončil celý za brankovou čarou, těžko hodnotit. Domácí byli celý zápas běhavější a my jsme měli problém vůbec poskládat jedenáct hráčů,“ přiznal ved, mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek.

Branky: 13. Mrkvica, 72. Paštěka, 76. Motal – 23. Vyoral. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 110. Záhlinice: Vaďura – Hejník, Rusnok, Ledina, Polák, Pospěch (86. Rygál), Matesko (46. Jakvid), Goc, Paštěka, Mrkvica (89. Šustr), Motal (79. Bureš). Mrlínek: Novák – Heryán (76. J. Horák), R. Horák, Žídek, Josinek, Hlava, O. Vlasák, Vyoral, Mikov, Podzemný (86. M. Vlasák), Dostál.

ZDOUNKY – CHROPYNĚ B 5:0 (1:0)

„Proti nováčkovi jsme se hned v úvodu dostali do několika slibných příležitostí, ale od 10. minuty začali kousat hosté a měli územní převahu. Obrana nám ale fungovala výborně. Úvodní branka Navrátila přinesla klid na naše kopačky, a když Červík po obrátce zvýšil na rozdíl dvou branek, věřil jsem, že tři body zůstanou doma. Další tři branky to jen potvrdily. Za předvedenou hru za úmorného vedra zaslouží uznání i soupeř, který hraje sympatický technický fotbal. Se vstupem do soutěže jsme nadmíru spokojeni,“ hlásí předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

„V prvním poločase jsme byli Zdounkám důstojným partnerem. Ve druhém poločase už jsme odešli fyzicky. Domácí byli velmi produktivní. Od vyšší prohry nás minimálně ve třech případech zachránil brankář Koláček. Zdounky mají mladé mužstvu plné pohybu. My jsme chtěli hrát zezadu, ale hru jsme měli zbytečně roztaženou. Doufám, že vysoká prohra bude pro nás impulsem do dalších zápasů,“ nabádá trenér Chropyně B Igor Štěpánek.

Branky: 60., 74. a 86. Červík, 35. Navrátil, 81. Karlík. Rozhodčí: Hušek. Diváci:120. Zdounky: Holeček – Pektor, Věžník, Kyrcz, Navrátil (79. Solař), Adamík (75. Přibyl), Mozga, Karlík, Buša, Červík, Doleček. Chropyně B: Koláček – Poledňák, Soušek, P. Navrátil, Palík, Kovařík (83. T. Navrátil), Beňa (13. Pleva, 60. Štětina), Podaný, Štěpánek, Polášek (77. Sanislo), Lacina.

SKAŠTICE B – NĚMČICE 4:3 PP (0:0)

„V utkaní, které se hrálo v nepříjemně teplém počasí, obě mužstva předvedla kvalitní výkon. My jsme se dvakrát dostali do dvoubrankového vedení, ale pokaždé se hostům podařilo vyrovnat. Na konci zápasu jsme mohli dát rozhodující gól na 4:2, ale střelec Konečník svůj hattrick nepotvrdil a vzápětí z protiútoku hosté vyrovnali na 3:3. Remíza byla zasloužená a v rozstřelu jsme byli šťastnějším mužstvem. Na úvod sezony jsme se střetli s těžkým soupeřem a dva body rozhodně bereme,“ přiznal trenér Skaštic B Lukáš Motal.

„V prvním poločase jsme měli více ze hry, ale skóre se neměnilo. Největším nebezpečím byl pro nás Konečník na což jsem hráče upozorňoval. Hrál výborný zápas. Ve velkém vedru nám vstřelil dvě branky, které rozhodly. Prohrávali jsme už 1:3, ale podařilo se nám vstřelit kontaktní gól. Naplnilo se opět známé nedáš-dostaneš. Konečník mohl rozhodnout v 88. minutě, když šel sám na brankáře, ale nedal a my jsme z protiútoku srovnali na 3:3. Z mého pohledu to byla zasloužená remíza,“ míní asistent trenéra Němčic Michal Štěpánek.

Branky: 52. a 79. Konečník, 59. Motal – 62. Vymětal, 80. O. Zaoral, 89. Pospíšilík. Rozhodčí: Závojský. Diváci: 51. Skaštice B: L. Vymětal – Pitron, Kvasnička (71. Škrabana), Glozyga, Bubla, Vlkolenszki, Ježák (53. Motal), Ruman, Brada (62. Zaoral), R. Vymětal, Konečník. Němčice: Mánek – Němec (66. Rom. Darebníček), Holý, Kříž, Darebník, O. Zaoral, Srovnal (46. Pospíšilík), Kadlec, J. Zaoral, Vymětal (72. Čechák), Rad. Darebníček.

POČENICE – CHVALČOV 2:0 (0:0)

„Vstup do sezony jsme zvládli na výbornou. Potěšila nás hlavně předvedená hra, kdy jsme soupeře výrazně přehráli a za celý zápas jsme pustili hosty jen do minima šancí. V první půli se nám branku vstřelit nepodařilo. Naštěstí brzy po změně stran skóroval Niedermertl. Svůj střelecký den dnes neměl Šimčík. Několikrát se ocitl sám před brankou, skóroval však až v 83. minutě, kdy zvyšoval na 2:0. Vyhrát jsme dnes mohli výrazněji,“ potvrdil ved. mužstva Počenic Zdeněk Novák.

„Domácí byli rozhodně lepší a jejich vítězství bylo naprosto zasloužené. My jsme se nedostali ani k pořádnému zakončení. Hráči Počenic byli pohyblivější a měli daleko víc ze hry. My můžeme děkovat brankáři, že jsme prohráli jenom o dvě branky,“ přiznal hráč Chvalčova Jiří Trňák.

Branky: 60. Niedermertl, 83. Šimčík. Rozhodčí: Tesař. Diváci: 100. Počenice: Tesák – Novotný, Cigánek, Juřena, Jánský (79. Štolfa), Niedermertl, Kunčar, Šimčík (87. A. Barnet), Bareš (69. J. Barnet), M. Barnet, Tesař (75. Vlha). Chvalčov: Barot – Zmeškal (77. Vaněk), J. Balvín, Kubaník, T. Balvín, Čechovský, Trnčák, Marek, Trňák, Pecháček, Podola (45. Škvaridlo).

KOMÁRNO – KVASICE B 3:4 (1:2)

„Vyrovnané utkání se spoustou branek a šancí se muselo divákům líbit. Na začátku zápasu jsme dostali soupeře pod tlak, ale z našich četných standardek jsme nic nevytěžili. Naopak jsme mohli inkasovat po rychlém protiútoku. Skóre utkání otevřel Klas a místo toho abychom přidali druhou branku, tak jsme před odchodem do kabin dvakrát inkasovali. Soupeř hrál dobře vzadu a spoléhal na rychlé brejky, které byly velmi nebezpečné. Vyrovnat se nám podařilo z penalty, ovšem potom nám soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Snížení v závěru zápasu bohužel k bodům nepomohlo. Určitě to nebylo z naší strany maximum, které jsme schopni zahrát. Musíme hodně zapracovat na určitých herních situacích a bude to mnohem lepší,“ věří vedoucí mužstva Komárna Jaromír Gadas,:

„V prvním poločase nás domácí tlačili. V úvodních patnácti minutách jsme měli co dělat když do našeho pokutového území létal jeden centr za druhým. Domácí hráli silově a nažili se nakopávat míče před naši branku a využívat své výškové převahy. Po přestávce jsme už měli zápas ve vlastní režii,“ zhodnotil duel vedoucí mužstva Kvasic B Jakub Opravil.

Branky: 17. Klas, 58. Machač, 87. Tvarůžka – 38. Zapletal, 40. Janoštík, 69. Pospíšil, 75. Brázdil. Rozhodčí: Zakopal. Diváci: 130. Komárno: J. Šindelek st. – Nesvadba (46. M. Žejdlík), Kunz (62. Lukáš), Orel, J. Žejdlík, Kulajta, Majkus (81. Václavek), Klas (66. Tvarůžka), J. Šindelek ml., Machač, Kopečný. Kvasice B: Černocký – Droběna, Lučan, Běták, Zapletal, Dočkal (47. Brázdil), Pospíšil (77. Hrabal), Foltýn (90. Cupák), Reiskup (34. Ševela), Ambruz, Janoštík.

LUBNÁ – TĚŠNOVICE 3:1 (0:0)

„Zvítězili jsme naprosto zaslouženě. Před kvalitní diváckou kulisou jsme doma vstřelili tři branky a potěšili tak naše fanoušky. Jsou to pro nás důležité tři body na začátku nové sezony,“ pochvaluje si člen výboru Lubné Jakub Musil.

„Zápas začal opatrně na obou stranách, postupem času si oba soupeři vytvořili několik šancí, ale bez gólu. Druhý poločas se po akci zprava dostala do vedení Lubná a my vyrovnali po standardce hlavou. Po tomto gólu jsme si vytvořili tlak a soupeř začal jenom nakopávat míče dopředu. Jeden nákop jsme si nepohlídali a Lubná šla do vedení. Pak jsme otevřeli hru a mohli vyrovnat. Bohužel si vybral slabší chvilku náš gólman a bylo po zápase,“ smutnil hráč Těšnovic Josef Židlík.

Branky: 50. Scholz, 75. Sládeček, 83. Moravčík – 53. Svačina. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 250. Lubná: Blažek – I. Havlík, R. Havlík, Kašík, Moravčík, Scholz, Havránek, Andrýsek, Rybenský (83. Kašík), Železník (70. Dubina), Sládeček (89. Bačinský). Těšnovice: Zavadil – M. Pochylý, Hrabal (65. Šívara), Šojdr, Židlík, Halamíček, Černý (76. Dočkal), Majkrič, Malát (46. Svačina), Řehák, Mršťák.

1. Holešov B 1 1 0 0 0 8:1 3
2. Zdounky 1 1 0 0 0 5:0 3
3. Záhlinice 1 1 0 0 0 3:1 3
4. Lubná 1 1 0 0 0 3:1 3
5. Počenice 1 1 0 0 0 2:0 3
6. Kvasice B 1 1 0 0 0 4:3 3
7. Skaštice 1 0 1 0 0 3:3 2
8. Němčice 1 0 0 1 0 3:3 1
9. Komárno 1 0 0 0 1 3:4 0
10. Mrlínek 1 0 0 0 1 1:3 0
11. Těšnovice 1 0 0 0 1 1:3 0
12. Chvalčov 1 0 0 0 1 0:2 0
13. Chropyně B 1 0 0 0 1 0:5 0
14. Loukov 1 0 0 0 1 1:8 0