Domácí inkasovali čtyři góly za šestnáct minut!

„Byla to katastrofa, zkrat celého mužstva,“ nechápavě kroutil hlavu kouč Kroměříže Ivo Světlík.

Hanácká Slavia přitom vstoupila do utkání výborně a silného soupeře za bezbrankového stavu přehrávala.

„Prvních dvacet minut bylo nejlepších z celého jara. Až do penalty jsme hráli nejlepší fotbal. Měli jsme tři stoprocentní šance, nastřelili břevno a tyč,“ říká Světlík.

Třetiligový lídr si po tutovkách soupeře pořádně oddechl.

„Měli jsme štěstí. Podržel nás i Neoral v bráně. Prohrávali jsme souboje a dělali jsme chyby. Nejdřív tam byl trestňák, který Dominik vyrazil na břevno. Pak jsme udělali hloupost před vlastním vápnem, když jsme neodkopli balon a dostali jsme tyč. Takové situace se nesmějí stávat,“ zlobil se trenér Prostějova Oldřich Machala.

fotbalisté Hulína. Ilustrační foto
Hulín srovnal v Líšni z 0:2 na 2:2. Nakonec v dohrávce těsně prohrál

Klíčový moment sobotního šlágru přišel ve 26. minutě, kdy Prostějov dostal šanci kopat penaltu. Z té se tradičně Karel Kroupa nemýlil a hosté vedli 1:0.

Ve zbytku půle pak Prostějov nasázel v rychlém sledu další tři branky. Dvakrát se trefil Koudelka a jednou Píchal.

„Ta penalta to zlomila. Po tom první gólu jsme to už ovládli,“ pochvaloval si trenér Prostějova Oldřich Machala.

Ve druhé půli za rozhodnutého stavu přišlo tradiční favorita polevení, ale i tak Prostějov dokázal přidat ještě další dva góly.

„Trochu jsme se uspokojili a dostali zbytečný gól. Ale pak jsme ještě dali šestý gól a tím se definitivně rozhodlo. Mrzí mě jen ty dva inkasované góly, ty zas byly zbytečné,“ mrzelo Machalu, jehož svěřenci už osm utkání v řadě neudrželi čisté konto.

Kroměřížští fotbalisté se snažili s nepříznivém výsledkem něco udělat. Po přestávce chtěli duel zdramatizovat a debakl zmírnit, ale další naivní chyby je připravilo o možnost dotáhnout se na protivníka.

„Nechápu, co se s námi stalo. Zklamání je těžké. Druhý poločas se pouze dohrával,“ říká Světlík.

Prostějov si už náskok už v klidu uhlídal.

„V Kroměříži to byl těžký zápas, ale ten výsledek je hodně dobrý. S Velmezem to bude náročné utkání. Máme ještě ale dost času se na to nachystat,“ konstatoval kouč Hanáků.

Zatímco Prostějov dál bojuje o postup do druhé ligy, Kroměříž sezonu spíše dohrává a čeká na konec.

Fotbalisté Kroměříže. Ilustrační foto
Oslabená Kroměříž remizovala s Uničovem. I kvůli přísné penaltě

SK HS Kroměříž – 1. SK Prostějov 2:6 (0:4)

Branky: 54. Michal Cupák, 90. Lukáš Motal – 33., 36 a 61. Jan Koudelka, 26. z penalty a 65. Karel Kroupa, 42. David Píchal
Rozhodčí: Vostrejž - Hanáková, Volf.. Žluté karty: Kofroň, Hloch - Pančochář, Rus, Šteigl, Hirsch. Diváci: 234
Kroměříž: Kofroň – Hloch, Matoušek, Jeleček – Cupák, Blanař, Stratil (76. Vyhlíd), Motal, Sedláček (76. Dvořák), Navrátil (58. Vasiljev) – Kovář. Trenér: Ivo Světlík.
Prostějov: Neoral - Machynek, Sus, Schuster, Hirsch – Zapletal (58. Šteigl), Pančochář (79. Langer), Fládr, Píchal (54. Hapal) - Koudelka - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.