LUHAČOVICE - STRÁNÍ 2:1 na pen. (1:0)

Duel o čelo byl zpočátku hodně svázaný taktikou a obavou z chyby. Paradoxně zápas ovlivnila ztráta jedniček na pozici gólmanů - nejprve byl po půlhodině a zásahu míče rukou mimo velké vápno vyloučen domácí Švec, na druhé straně pro zranění kotníku nedobrovolně střídal Popelka. Domácí i v deseti s pozměněnou defenzivní taktikou a hrou na brejky šli do vedení, když se ve 38. minutě prosadil David Červenka. „I v oslabení jsme byli nebezpečnější, vytvořili šance a trefili dvakrát konstrukci branky. Největší možnost zvýšit na 2:0 spálil Štěpán Červenka, aby následně hosté z protiútoku vyrovnali," zamrzelo kouče Luhačovic Jana Jelínka. Přestože Strání mělo mírný tlak po šestnáctku, více šancí si nevytvořilo, a tak o vítězi rozhodly až penalty. „V nich opět potvrdil pověst penaltového mága náš druhý gólman Martin Coufalík. Tančící medvídek totiž jednu penaltu zneškodnil a při další přinutil soupeře přestřelit. Naopak mí střelci byli stoprocentně úspěšní," radoval se kouč domácích, který se ale o postupových ambicích nechtěl bavit. „Rozhodně se pevní v kramflecích necítíme. V každém zápase chceme vyhrát, stejně jako ovládnout soutěž. Co bude dál, nyní vůbec neřešíme. A to jak v kabině, tak s vedením," dušuje se Jelínek.
Branky: 38. D. Červenka - 59. Gardian. Rozhodčí: Zpěvák, ČK: 31. Švec (Luh.), 270 diváků. Luhačovice: Švec - Br. Červenka, O. Červenka, Š. Červenka, Bartek, Popelka, Kořenek, Suchý, D. Červenka, Liška, Bernátek. Střídali: Polách, Kryšpín, Slobodian, Talaš, Coufalík. Strání: Popelka - Miklovič, Gardian, Hráček, Vojtek, Hynčica, Valenta, Brázdil, Mimochodek, Silnica, Pilka. Střídali: Haloda, Bruštík, Straňák, O. Čaňo, Tomanec.

BAŤOV - MORKOVICE 1:2 na pen. (1:0)

Domácí zejména v první půli zahodili nespočet šancí, které je ve finále hodně mrzely a stály dva body. Do vedení šli sice po 20 minutách, kdy po rohovém kopu Skyby se prosadil krásnou hlavičkou Bršlica. Při této akci se ale srazil s protihráčem a musel být převezen do nemocnice s lehkým otřesem mozku. Po změně stran a pěkné individuální akci se prezentoval Krajča jen nastřelenou tyčí! Chvíli na to nedokázal dorazit míč do odkryté brány Ondráš, následně Krajča po úniku opět rozezvučel jen tyč. Udeřilo tak na druhé straně - čtvrt hodiny před koncem se prosadil Gröpl - 1:1. A když v 85. minutě Zapletal jen břevno, rozhodl až penaltový rozstřel, ve kterém měli pevnější nervy a více štěstí Morkovičtí.
Branky: 20. Bršlica - 76. Gröpl. Rozhodčí: Liška, 185 diváků.

CHROPYNĚ – KELČ 2:0 (1:0)

Utkání moc fotbalové krásy nepobralo, obě mužstva se snažila překonat obranu soupeře téměř výhradně dlouhými nákopy, které ve většině případů buď nebyly přesné, nebo je stihli posbírat obránci. První poločas byl vyrovnaný, oba soupeři se dostali do dvou slibných příležitostí, ale zatímco hosté mířili nad bránu, domácí svou první příležitost proměnili. Po odvráceném rohovém kopu přišel opakovaný centr do pokutového území a Večerka z hranice malého brankového území překonal Hrdličku. Ve druhém poločase byli výrazně aktivnější hosté, kteří si místy vytvářeli poměrně silný tlak. Chropynští hráli pasivně a čisté konto uhájili hlavně zásluhou výborného brankáře Večeři, zčásti i díky nemohoucnosti soupeře v koncovce. O osudu utkání rozhodla 75. minuta. Hrabal se po chybné rozehrávce obrany Kelče dostal snadno k míči a přízemní střelou z přibližně 20 metrů zvýšil na 2:0.
Branky: 18. Večerka, 75. Hrabal. Rozhodčí: Rozhodčí: Konečný, 100 diváků. Chropyně: Večeřa- Navrátil, Večerka, Vaňhara, Železný (89. Nehoda) - Hrabal, Pospíšil (90. Stratil), Urubek, Panáček, Dutkevič - Ležák (81. Podaný). Kelč: Hrdlička – Škorňa, Šindelek, Minář (65. Hegar), Pastrnek R., Kulich, Machač L., Hlavica, Machač J., Dobeš (76. M. Pastrnek), Skařupa.

PROVODOV - BYSTŘICE P. H. 3:1 (3:1)

Úvod domácím vyšel na jedničku, když během pěti minut prakticky rozebrali a porazili snaživého soupeře. „Bystřici sestřelil Urbánek. Nejprve ze standardky nachytal na švestkách špatně postaveného brankáře, následně poslal trestný kop na Kroču, po jehož hlavičce se opět musel červenat. Vše završila dorážka Veleva po rohu," popsal klíčové okamžiky zápasu trenér Provodova Josef Rak. Až poté udeřili hosté Pumprlou po chybě obrany. „Do přestávky nás hosté zatlačili, ale my se s přehledem ubránili. Druhý poločas se dohrával v poklidu až na závěrečných dvacet minut a exces kouče hostí směrem k mým hráčům, které urážel. To jsem ve své kariéře ještě nezažil," kroutil hlavou Rak.
„Musím svému týmu poděkovat za pevné nervy a disciplínu během celého utkání. Jsem rád, že všichni moji hráči dohráli utkaní bez červené karty. Víc se k sobotnímu komickému odpoledni nechci a nebudu vyjadřovat a od pondělí se musíme dobře nachystat na domácí duel s lídrem," stroze zhodnotil duel kouč Bystřice pod Hostýnem Vlastimil Chytrý.
Branky: 16. Urbánek, 18. Kroča, 21. Velev - 24. Pumprla. Rozhodčí: Macháč, 50 diváků. Provodov: Petr - Gargulák, Kroča, Zakopal, Urbánek - Laciga, Chalupa, Huťka, Hlobil - Velev, Ulman. Střídali: Hnilo, Novák, Elšík, Hellebrand.

FRYŠTÁK - VIGANTICE 4:0 (3:0)

Fryšták začal velmi aktivně, ale úvodní šanci Hřebačka neproměnil. V 10. minutě udělali hosté hrubku v ofenzivě a přečíslení využil Hrnčiřík - 1:0. Fryšták nadále předváděl útočný fotbal a jedna šance střídala druhou. Druhý gól přišel až ve 26. minutě, kdy centr Hrnčiříka do vápna po teči obránce skončil v síti - 2:0. Převahu domácích pečetil pět minut před přestávkou Hřebačka - 3:0. Do druhého poločasu poslali Vigantičtí hned trojici čerstvých hráčů a hra se vyrovnala. Domácí ovšem pozorně bránili a kontrolovali hru. V 79. minutě měli proto hosté po minele domácího stopera jedinou vážnější šanci, ale míč trefil přesně brankáře Mikela. Definitivní tečku za zápasem udělal Fryšták v 88. minutě po brejku Krhůtka - 4:0.
Branky: 11. Hrnčiřík, 37. vlastní (Vičan), 42. Hřebačka, 89. Krhůtek. Rozhodčí: Bartoň, 134 diváků.

VSETÍN – ŠTÍTNÁ 2:0 (0:0)

Vsetín vydřel tři body, ale asi přišel o oba útočníky. „Nebyl to kdovíjaký zápas, ale jsem rád, že jsme vybojovali tři body. Není moc v pořádku, že jako domácí tým odejdeme ze zápasu s šesti žlutými a jednou červenou kartou. V prvním poločase rozhodčí pustil tvrdou hru na obě strany a netrestal to žlutými kartami. Po přestávce byl naopak úzkostlivý a trestal každou prkotinu. My jsme navíc přišli o Prešnajdera, který má svalové zranění a byl vyloučen i druhý útočník Hořelica. Byla to upracovaná výhry, ale díky za ni. Spasily nás pohotové střely Surovcem," řekl k zápasu trenér Vsetína Pavel Charvát.
Branky: 59. a 80. Surovec. Rozhodčí: Rybka, 150 diváků. Vsetín: Eliáš – Dulík, Ondráš, Maček, Nahodil – Mydlář (59. Jaroš), Amrich, Matůš (89. Smilek), Surovec (84. Tureček) – Prešnajder (69. Fojtů), Hořelica. Trenér Pavel Charvát. Štítná: Pavel Vaculík – Sloboda, Hnaníček, Machuča (82. Smolka), Hrnčiřík – Tomáš Chovančík, Vít Chovančík, Kořenek, Tomáš Vaculík – Šimoník (85. Kamenčák), Holba (77. Spáčil). Trenér Pavel Vaculík.

ROŽNOV – BORŠICE 2:3 na pen. (2:1)

Začátek zápasu byl spíš boj o střed hřiště. Ve 22. minutě se k odraženému míči dostal Kaspřák a otevřel skóre. Rožnov srovnal po standardní situaci Michala Melichaříka, kdy se uvnitř pokutového území prosadil tvrdou střelou Rezdar. Vzápětí se domácím podařila kombinace po pravé straně a po centru Matouše Melichaříka se prosadil Růčka. Po přestávce byl Rožnov lepším celkem a vytvořil si řadu šancí, které postupně neproměnili Filip Zetocha, Martin Zetocha a Seidl. A tak přišel trest, kdy hosté po zbytečné ztrátě míče ve středu pole srovnali Blahou.
„Dnes nejsem spokojen, tento zápas jsme měli zvládnout. Vytvořili jsme si šance, při kterých můžeme odskočit na rozdíl dvou branek a pak uděláme chybu, za kterou jsme potrestáni. Děláme nevynucené chyby a pak se psychicky položíme. Chybí nám hráč, který by zvedl prapor a ostatní strhl. Jenže když se o to někdo pokusí a chce to zlomit i kritikou, tak dotyčný se urazí. Není to v nohách ani ve snaze, u nás je to jen o hlavě," dodal k utkání trenér Rožnova Milan Náměstek.
Branky: 25. Rezdar, 36. Růčka – 22. Kaspřák, 63. Blaha. Rozhodčí: Surovec, 100 diváků. Rožnov: Barabáš – Matouš Melichařík, Šimek, Dvořák, Michal Melichařík – Martin Zetocha (78. Fiurášek), Fuksa, Rezdar, Filip Zetocha – Růčka, Seidl (82. Talpa). Trenér Milan Náměstek. Boršice: Janečka – Vlček, Lysoněk, Kaspřák, Blaha – Kopčil, Březina (58. Bartl), Ohnutek (86. Soldán), Skřivan – Cigoš, Hromada. Trenér Libor Soldán.

1. Luhačovice 15 11 2 0 2 38:12 37
2. Strání 15 9 2 2 2 29:11 33
3. Provodov 15 7 3 4 1 28:20 31
4. Vsetín 15 8 2 1 4 37:20 29
5. Morkovice 15 8 1 1 5 30:24 27
6. Bystřice p. H. 15 5 4 1 5 24:25 24
7. Štítná n. Vl. 15 6 2 0 7 23:26 22
8. Baťov 15 5 2 2 6 38:32 21
9. Boršice 15 5 1 3 6 24:32 20
10. Rožnov p. R. 15 4 2 3 6 20:26 19
11. Chropyně 15 5 1 0 9 18:36 17
12. Vigantice 15 3 2 3 7 17:25 16
13. Fryšták 15 3 1 2 9 26:40 13
14. Kelč 15 0 1 0 4 10 14:37 6