VSETÍN – PROVODOV 3:2 P. K. (1:0)

Vsetín chtěl prodloužit vítězný den, protože se dařilo jeho mládežníkům. „Žáci vyhráli oba zápasy o čelo tabulky se silným Slavičínem, starší divizní dorost vyhrál ve Frenštátě. Jenže v prvním týmu nás trápí velká marodka. Do zápasu nemohl nastoupit ke známým marodům také střelec Prešnajder, který má zranění nosu a byť sháněl masku, na hraní to nebylo. Do základu museli zase mladí kluci a na lavku šli dorostenci se zápasem v nohách. Měli jsme dnes vyhraný zápas. Vedli jsme 2:0, jenže jsme dostali kontaktní branku. Ve čtvrté minutě nastavení jsme měli zahrávat rohový kop, ale rozhodčí to posoudili jako odkop od branky. Hosté to ještě zkusili a doslova v poslední sekundě byl odpískán pokutový kop proti nám za spornou ruku. Zápas jsme ztratili neskutečně. Zdravě naštvaný brankář Eliáš pak chytil hostům v rozstřelu všechny tři penalty," řekl k utkání předseda výkonného výboru FC Vsetín Petr Říha.

Branky: 37. Hořelica, 60. Surovec – 83. Hellebrand, 94. Zakopal. Rozhodčí: Horváth, 80 diváků. Vsetín: Eliáš – Dulík, Zuzaňák, Maček (56. Tureček), Kovács – Surovec, Amrich, Jaroš, Mydlář (90. Burdík) – Hořelica (86. Dobeš), Fojtů (71. Smilek). Trenér Pavel Charvát. Provodov: Petr – Laciga, Hellebrand, Gargulák, Novák – Chalupa, Velev, Zakopal, Elšík (76. Hnilo) – Huťka, Ulman. Trenér Josef Rak.

VIGANTICE – BAŤOV 4:3 P. K. (1:0)

Ve Viganticích se hrál zajímavý ofenzivní fotbal. Ten přinesl na obou stranách dost šancí a výborné zákroky brankářů a také selhání střelců. I tak padlo šest branek. „Baťov hrál dobrý kombinační fotbal. My jsme bojovali. Museli jsme improvizovat ve složení středu obrany, ale kluci to zvládli," řekl k utkání trenér Vigantic Pavel Šturala. Hodně v zápase byl vidět domácí rychlík Paleček. Dal dvě branky, ale mohl přidat další. „Podržel nás také brankář Jirka Slovák. Jeho reflex byl výborný," chválil Pavel Šturala domácího brankáře. V prvním poločase spálil Paleček jednu šanci, Kalod trefil tečí tyč. Hosté hráli velmi disciplinovaně a po přestávce odpověděli na zásah Palečka. Baťov trestal ztráty domácích ve středu pole. Paleček se však otočil po rohu ve vápně a Modrá hvězda zase vedla. Když hosté po brejku a standardní situaci otočili zápas, domácí mířili k nezasloužené porážce. „Vrhli jsme všechno do útoku. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Bylo by to kruté dnes prohrát. Paleček šel ve druhém poločasu dvakrát sám na brankáře, ale nedal. Ondřej pak propálil hradbu těl a my jsme vyrovnali. Na penalty jsme zase vystřídali Jirku Slováka za Josefa Slováka a tentokrát nám to vyšlo," dodal trenér vítězných Vigantic Pavel Šturala.

Branky: 36. a 54. Paleček, 88. Ondřej – 53. Bršlica, 74. Vitášek, 85. Dvořák. Rozhodčí: Mejzlík, 100 diváků.

Vigantice: Jiří Slovák (90. Josef Slovák) – Vokoun (79. Kulišťák), Bolcek, Ondřej, Kučera – Martin Vičan (64. Barabáš), Štreit, Vojtěch Vičan, Kalod – Křiva (85. Holub), Paleček. Trenér Pavel Šturala. Baťov: Roman Vitásek – Večeřa (46. Dvořák), Bršlica, Novák, Lorenc – Michal Vitásek, Petr Zapletal, Janovský (69. Zikmund), Žáček – Martin Zapletal, Spurný. Trenér Pavel Neradil.

KELČ – ROŽNOV 0:1 (0:0)

Zase bez bodu a bez vstřelené branky. Fotbalisté Kelče jako nováček krajského přeboru pomalu uvadají na konci tabulky. „Hosté vyhráli z jediné povedené střely. Byl to dnes podprůměrný zápas z obou stran. My jsme v prvním poločase měli dvě šance. Při první selhalo zpracování Martinu Pastrnkovi, u druhé jsme se neprosadili po standardní situaci. Mladý soupeř hrál striktně zezadu a my jsme se nemohli prosadit. Oba celky hrály dost nepřesný fotbal. Ve druhém poločase jsme měli pasáž šesti rohových kopů a po jednom z nich jsme mohli po hlavičce jít do vedení, ale hosté to vykopli z branky. Nakonec Rožnov vyhrál po chladnokrevném zakončení ze situace dva na dva," řekl k utkání trenér Kelče Daniel Šulák.

„My jsme se dnes nachystali na hru soupeře, který praktikuje dlouhé auty a hrozí po rohových kopech. Kluci hráli ze zahuštěného bloku na rychlé brejky a to se nám dařilo. Tým dodržel stanovenou taktiku a my jsme to po brejku rozhodli. Jsem rád, že jsme se nepřizpůsobili hře soupeře," dodal k zápasu trenér Rožnova Milan Náměstek.

Branka: 74. Filip Zetocha. Rozhodčí: Schnürmacher, 150 diváků. Kelč: Kiza – Hegar, Greš (78. Mikulenka), Radim Pastrnek, Škařupa (18. Martin Pastrnek, 63. Tomáš Hlavica) – Kulich, Jiříček (84. Zichala), Jan Hlavica, Kapusta – Jaroslav Machač, Petr Minář. Trenér Daniel Šulák. Rožnov: Barabáš – Šimek, Poledník, Dvořák, Melichařík – Fuksa (29. Zetek), Bolcek, Kolařík (55. Fiurášek), Rezdar – Filip Zetocha (86. Urban), Růčka. Trenér Milan Náměstek.

BYSTŘICE P. H. – MORKOVICE 2:1 PK

V prvním poločase byla hra nevalné úrovně vyrovnaná. Bystřice si vytvořila první gólovou šanci již ve 3. minutě, kdy Michálek z úhlu prudkou ranou trefil jen boční síť. Hosté mohli skórovat ve 24. minutě, kdy se do stejné šance dostal Kubík, také jeho střela z úhlu skončila v boční síti. Ve 30. minutě se domácí ujali vedení.

Po rohovém kopu se míč odrazil k neobsazenému Krajcarovi a ten nekompromisně zavěsil.

Po přestávce byli aktivnější hosté, kteří se snažili vyrovnat, což se jim podařilo v 50 minutě. Gropl využil nedorozumění domácí obrany a zblízka skóroval. Kromě šance domácích v 79. minutě, kdy Šipka vypíchl míč brankáři a míč směřující do branky vykopl obránce Morkovic, si žádné družstvo nevytvořilo brankovou příležitost.

Utkání tak skončilo remízou, na pokutové kopy zvítězili domácí.

Branky: 31. Krajcar – 50. Gröpl. Rozhodčí: Mičkal – Stodůlka, Zubek, 110 diváků. Bystřice p. H.: Unger – Lapčík, Michálek, Drápal, Zámorský, Zapletal, Ondroušek, Kušík, Zetek, Krajcar, Pumprla. Střídali: Pálka, Hošťálek, Hradil, Šipka. Morkovice: Jarka – Rozsypal, Síleš, Malát. Smažinka, Kapounek, Gröpl, Chalupa, Šimoňuk, Kubík, Handl. Střídali: Přecechtílek, Skácel.

CHROPYNĚ – ŠTÍTNÁ N. VL. 1:3 (1:1)

Štítná šla do vedení ve 25. minutě Kořenkem, Berky však po půl hodině vyrovnal. Hostující střelec Kořenek však ve druhé půli pečetil hattrick a dovedl svůj tým k výhře.

Branky: 32. Berky – 25., 75. a 79. Kořenek. Rozhodčí: Šimoník – Horváth, Rybka. Chropyně: Večeřa – Pospíšil, Kožela, Ležák, Nehoda, Urubek, Vaňhara, Paciorek, Berky, Hrabal, Machů. Střídali: Panáček, Železný. Štítná nad Vláří: Vaculík – Machuča, Smolka, Hnaníček M., Chovančík V., Hrnčiřík, Chovančík, Sloboda, Liška T., Kořenek, Vaculík.

FRYŠTÁK – LUHAČOVICE 1:5 (0:3)

Favorit utkání nezaváhal. Fryšták se držel jen půl hodiny. Po prvním inkasovaném gólu hrálo už jen jedno mužstvo. Luhačovice do poločasu přidaly další dva góly a na přestávku šly s vedením 0:3.Pokud myslelo domácí mužstvo na obrat, tak v 47 minutě uťal jejich naděje utěšenou ranou z dálky hostující Kořenek. Pak v 68. minutě přidal patou branku Luhačovic střídající Štěpán Červenka a utkání se už jen dohrávalo. Čestný úspěch domácích vstřelil v závěru Hřebačka. "Cením si nasazení. Takové zápasy můžou zavánět podceněním. Soupeř se nachází ve spodních patrech tabulky. Ale kluci zápas odmakali. Kvalita byla na naší straně a jsem rád, že kluci chápou za co bereme body. Každý si do 75. minuty plnil své povinnosti, vše bylo podloženo aktivním pohybem. Odraz toho bylo množství šancí a pět branek. Takhle musím pracovat dál! Fryšták bojuje s velkou marodkou, musí to být hrozně nepříjemné a psychicky náročné. Libilo se mi však jejich odhodlání vstřelit branku," chválil soupeře trenér Luhačovic Jan Jelínek.

PRŮBĚH UTKÁNÍ Z POHLEDU LUHAČOVIC:

V prvních minutách to nevypadalo na jednoznačné utkání. Fryšták nastoupil bojovně a první centr do vápna poslali domácí. Poté se vše otočilo. Do 20. minuty jsme mohli jít třikrát do vedení. Nejprve fantasticky vychytal Mikel Davida Červenku a jeho únik vytáhl na břevno. Poté se na něj řítil sám Talaš, ale v poslední chvíli mu míč uskočil. Další šanci hasil na brankové čáře Mikel. Gólově jsme udeřili až ve 35. minutě. Po levé straně utekl agilní Kořenek, nacentroval míč před bránu kde našel Bernátka. Ten hlavou připravil míč pro kapitána Ondřeje Červenku, který měl jednoduchý úkol. Umístit míč do prázdné brány (0:1). O dvě minuty později založil útočnou akci brankář Kořenek, našel rychlonohého Davida Červenku, ten se ve vápně uvolnil a předložil míč do prázdné brány zkušenému Bernátkovi (0:2). Od té chvíle se prakticky hrálo na jednu bránu. Soupeř byl nepřesný a přechod do útoku buď končil v autu, nebo na naší obraně.Těsně před koncem poločasu si domácí vytvořili první nebezpečnou situaci. Centr z pravé strany proletěl našim pokutovým územím, kdy jen tak tak nedosáhl osamocený dobíhající hráč Fryštáku. O klasického šatňáka se postaral Bernátek. Odražený míč po přímém kopu pohotově zpracoval a umístil za bezmocného Mikela (0:3).
Do druhé půle jsem opět vlétli gólově. Odražený míč po rohovém kopu se dostal ke Kořenkovi a ten dělovkou z 25. metrů nedal domácímu brankáři šanci (0:4). Naše mužstvo stále útočilo. Domácí se pokusili o pár rychlých kontrů. Centrované míče buď nikoho nenašli, nebo na poslední chvíli zasahovali naši obránci. Do samostatného úniku se nejprve dostal David Červenka, míč opět nezkortil těsně před zakončením. Pátý gól vstřelil střídající Štěpám Červenka, nejprve se taky řítil sám na branku domácích. Ovšem Mikel byl pozorný a jeho pokus kryl. O pár vteřin ovšem důrazem v osobním souboji dorazil pokus Davida Červenky(0:5). Od 75. minuty to vypadalo, že si všichni chtějí dát gól. Otevřeli jsme obranu, vytvořili jsme si sice další šance. Ale taky jsme dovolili soupeři vstřelit čestný gól. V 79. přišel centrovaný míč z pravé strany a nabíhající Hřebačka se nemýlil (1:5). V závěru se zápas spíše jen dohrával. Bereme tedy další důležité body.

Branky: 79. Hřebačka – 35. O. Červenka, 37. a 45. Bernátek, 48. Kořenek, 69. Š. Červenka. Rozhodčí: Macháč – Schürmacher, Bartoň, 150 diváků. Fryšták: Mikel – Gřešák, Bednařík, Skalička, Valášek, Křenek, Krhůtek, Hřebačka, Petráš, Doležel, Kučera. Střídali: Maček, Bartoň, Chudý, Kovář. Luhačovice: Kořenek – Červenka O., Bartek, Suchý, Popelka, Červenka B., Liška, Červenka D., Bernátek, Talaš, Kořenek. Střídali: Polách, Červenka Š.

BORŠICE – STRÁNÍ 0:1 PK

Před rekordní návštěvou 360 diváků začaly obě mužstva hru se zajištěnými obranami, takže první šance se zrodila až v 10 minutě, kdy hosté za rychlého útoku hlavičkou Križáka si vytvořili první šanci. Domácí zahrozili z protiútoku, kdy krásně odcentroval Andrýsek a Ohnutkova hlavička nebyla přesná. Ve 24 minutě měl špatně seřízené měřidla Vít Valenta, který z voleje vysoko přestřelil. V 33 minutě se před brankáře prodral Straňák, ktarého bravurně vychytal Janečka. Ve 35 minutě Kaspřákova bomba skončila těsně vedle tyče. V 67 minutě se krásně uvolnil Ohnutek a jeho střela se opět nevešla mezi tyče straňanské branky. V 84 minutě Ohnutek prošel celou obranou, obešel i brankáře, který ho fauloval, ale píšťalka rozhodčího zůstaĺa němá. Tento moment rozhodl o tom, že se obě mužstva rozešla bez gólů. Rozhodnutí musely přinést pokutové kopy, kdy po sérii nastřelených břeven byli šťastnější hosté.

Rozhodčí: Dunda – Liška, Němec. Boršice: Janečka – Vlček, Kaspřák, Kopčil, Březina, Andrýsek, Ohnutek, Plavšič, Zach, Bělaška, Hromada. Střídali: Krsička, Pondělek. Strání: Popelka A. – Haloda, Miklovič, Gardian, Hráček, Straňák, Križák, Valenta, Mimochodek, Silnica, Pilka. Střídali: Malíček, Bruštík.

1. Luhačovice 11 9 0 0 2 31:9 27
2. Strání 11 8 1 0 2 22:7 26
3. Provodov 11 6 1 3 1 22:16 23
4. Vsetín 11 5 2 1 3 28:18 20
5. Baťov 11 4 2 1 4 28:25 17
6. Rožnov pR 11 4 2 1 4 15:17 17
7. Boršice 11 5 0 0 2 4 20:25 17
8. Štítná nVl 11 4 2 0 5 19:20 16
9. Morkovice 11 5 0 1 5 20:22 16
10. Bystřice p. H. 11 3 3 1 4 17:19 16
11. Vigantice 11 3 1 2 5 15:18 13
12. Chropyně 11 3 1 0 7 13:32 11
13. Fryšták 10 1 1 7 7 15:27 6
14. Kelč 10 0 0 3 7 10:20 3

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU