„Hodně jsem zvažoval, jestli vůbec něco brát. Když vidím, že se dnes klidně postupuje z osmého místa a poslední mančaft ani nepadá, motivaci jsem hledal velmi těžko," přiznává Kolenič, který se nechal přemluvit vedením Skaštic, třetího týmu I. B třídy uplynulé sezony.

„Nakonec ale rozhodlo, že se s Lukášem Motalem mladším znám delší dobu. Nastínil mi, jak to ve Skašticích funguje a nakonec mě přesvědčili a domluvili jsme se," pochvaluje si Kolenič.

A i motivaci si našel. „Chci pracovat a dávat šanci mladým klukům, kterých je tam dost a tolik prostoru v loňském roce nedostávali. Asi věděli, že s nimi rád pracuji. Zároveň je v týmu dost zkušených, takže chci vytvořit mix. Aby mladí s nimi rostli a aby oni hledali motivaci a aby je fotbal bavil," kladl si za cíl bývalý kouč Pasek a Vizovic.

Nabídky mu dorazily už v zimě, poté co se nepohodl s vedením a skončil v SK Baťov. „Něco se už objevilo, ale to jsem ještě nechtěl řešit. Byl jsem v kontaktu i s jedním divizním klubem. Bylo to i celkem lákavé, ale to nakonec nedopadlo," lehce zalitoval Kolenič.

V rodinném klubu na Kroměřížsku, který v sezoně 2011/2012 postoupil z druhého místa do I. B třídy, se rychle zabydlel.

„Je tam vynikající parta. Kluci mají vynikající přístup k tréninkům i zápasům. Panuje tam rodinné zázemí a jak jsem měl možnost poznat, lidé jsou tam zažraní do fotbalu," má Kolenič zatím pozitivní dojmy ze svého působiště.

Spokojený je také s šířkou kádru v čele s bývalými ligisty Barcuchem a Konečníkem. „Hráčů mají relativně dost, chtěli bychom tým omladit s tím, že starší kluci by už nastupovali jen za rezervu. Budeme to řešit za pochodu," plánoval trenér Skaštic, kterým navíc rezerva postoupila do okresního přeboru Kroměřížska a bude hrát jen o soutěž níž než A-tým.

Umístění Skaštic v uplynulé sezoně na třetím místě pak bere bývalý ligový záložník Zlína, Baníku Ostrava a Havířova s respektem. „Máme laťku postavenou hodně vysoko a bude těžké tohle místo obhájit. Soutěž je vyrovnaná a složitě se hledá favorit," rozhlíží se Kolenič.

Přesto má příznivou startovní pozici, jelikož kádr by mu měl zůstat pohromadě.

„Nebo alespoň zatím o žádných odchodech nevím. Spíš naopak, máme rozjednané mladé kluky z Hulína a Kroměříže s tím, že oni nastoupili do příprav s áčkem. Teď se čeká, jak na tom budou Zlín a Slovácko. Kdyby jim z těchto týmů někdo přišel, máme příslib, že by někteří mohli hrát u nás," slibuje si Kolenič.

Počítat tak může i za měsíc s 48letým bývalým ligovým brankářem Pavlem Barcuchem.

„Mluvil jsem s ním už během jednání. A to jsem ještě nebyl úplně přesvědčený, jestli to vezmu. Známe se ale dlouhé roky a Pavel mi řekl, že bude chytat ještě deset let a pak skončí," rozesmál se kouč, jenž může počítat také se Zdeňkem Konečníkem, který ligový trávník okusil ve Zlíně.

„Je to lídr mančaftu na hřišti i v kabině. Je to velmi skromný kluk. Příjemně mě překvapil," přiznal Kolenič.