Na hřišti v Pitíně se v 17 hodin postaví divizní Slavičín proti třetiligové Viktorii Otrokovice. Prvně jmenovaný tým se v minulosti postaral už o několik překvapení a vysoké šance na úspěch má i tentokrát. Hlavně se ale těší na zajímavou konfrontaci.

„Pro kluky bude poučné potkat se s třetiligovým soupeřem. Bude to pro nás kvalitní příprava,“ uvedl trenér Pavel Prešnajder.
Jeho svěřenci se střetnou především s otrokovickými nadějemi, které přiveze kouč Marek Sedlák.

„U našich nových hráčů ještě nejsou vyřízené formality, proto je nemůžeme využít. Místo utkání budou mít tréninkovou zátěž. Do Slavičína pojedou velmi mladí hráči, kteří jsou součástí juniorky, respektive na hraně A-mužstva,“ vysvětlil.

Ve stejný čas se pustí do boje také divizní Brumov s nováčkem MSFL Valašským Meziříčím. Domácí si vybojovali účast v 1. kole vítězstvím 2:1 ve Vsetíně a dnes se pokusí o další úspěch.

„Soupeře můžeme jen překvapit. Budu rád, když jej dobře prověříme a budou nám vycházet věci, na kterých pracujeme. Nakonec pořád je to fotbal a úspěch se může dostavit jako příjemné překvapení,“ pronesl trenér Martin Kolář.

Ve Valašském Meziříčí probíhá před výzvou jménem MSFL řada změn. Pět hráčů odešlo, deset se jich objevilo. Mezi nimi také obránce Michal Malý ze Zlína! Zatím je tak tým ve fázi zkoušení, každopádně duelu v Brumově přikládá váhu.

„Rádi bychom postoupili a zahráli si doma s nějakým druholigovým soupeřem. Brumov bude pro nás dalším testem. Pokud chceme obstát ve třetí lize, musíme zápas s divizním soupeřem vyhrát. V posledním utkání v Púchově jsme našim fanouškům ukázali, že máme zdravé mužstvo a to nechá v Brumově sto procent,“ prohlásil trenér Jaroslav Vodička.

Třetí krajská bitva je od 17.30 na programu ve Strání, kde divizní nováček prověří silnou, třetiligovou Kroměříž.

Ilustrační foto
V Lubné proběhne Memoriál Simona Musila. V Sehradicích oslaví 70. výročí

„Máme za sebou soustředění a teď děláme vše pro to, abychom v poháru uspěli,“ prozradil trenér Strání Zdeněk Šebesta. A pokračoval: „Pohár se dá brát sice jako součást přípravy, ale je to pro nás a pro celou vesnici splněný sen, když můžeme hrát další kola. Postoupit by byla absolutní pecka! Samozřejmě Kroměříž je velmi kvalitní tým, takže to bude těžké.“

Kroměříž přijede do Strání v plné síle a koncentraci. Trochu nečekaně bude na soupisce figurovat také kanonýr Jan Silný, který měl nakročeno do Skalice.

„Bylo to na spadnutí, ale nakonec k dohodě nedošlo. Honza se vrátil k nám a uvidíme, jak to s ním dopadne do začátku sezony,“ nastínil trenér Hanáků Ivo Světlík. U pohárového utkání potvrdil, že cílem je postup.

„Chtěli bychom v soutěži dojít co nejdále. Očekáváme však možná ještě těžší zápas než v mistrácích. Domácí budou nahecování.“
Postup má v plánu také sousední Hulín, který se pustí z regionálních zástupců do boje nejdříve. V 10.30 nastoupí v Tišnově.

„Chtěli bychom přejít přes první kolo. Pokud se to podaří a dostaneme zase atraktivního soupeře, bude to dobré,“ vzhlíží trenér Jindřich Lehkoživ.

Toho těší fakt, že v zápase bude moct využít velkou posilu – záložníka Lukáše Motala.

„Je to pro nás výborné. Jeho příchod jsem připravoval už dřív, ale ještě zkoušel jiné angažmá (České Budějovice), které mu nevyšlo. Pokud nedostane ještě jinou nabídku, jsme dohodnutí na půlroční spolupráci,“ upřesnil zkušený kouč. (jš, jpn)

Michaela Maňasová
Jako „Řepka v sukni“. Teď to bude Maňasová řezat v Brumově