Ve finále doplňkové krajské soutěže se dnes od 17 hodin na zlínské Letné premiérově představí i Koryčany. S nimi přijede i autobus fanoušků.

„Po dlouhých letech jsme se až letos kvůli zkvalitnění letní přípravy poprvé přihlásili do poháru a zvrtlo se to až k finále," rozplývá se nadšením předseda klubu Jiří Vybíral.

Favoritem klání bude bezpochyby aktuálně čtvrtý celek přeboru, a to i přesto, že po snovém jaru poslední dva duely prohrál.

„Papírově možná máme navrch, ale pohár je hodně specifická soutěž. Navíc nás čeká hodně houževnatý soupeř, který bude hodně toužit po úspěchu," cítí kouč Provodova Josef Rak, jenž by měl mít k dispozici aktuálně to nejlepší.

„Otazník visí jen nad pracovně vytíženým Urbánkem," přiznal Rak, jehož tým ve finále porazily jen dva celky – Spytihněv a před dvěma roky Štítná nad Vláří.

„Po dvou posledních klopýtnutích jsme si v kabině vše vyříkali. Musíme změnit hlavně přístup," nabádá šéf klubu, jehož tým hrál poprvé finále již v sezoně 2002/03.

„Nyní ale o soupeři nic pořádně nevíme, k dispozici jsme neměli ani žádné video. Budeme tak muset improvizovat přímo na hřišti. Každopádně vyhrávat pohár nás baví stále," pousmál se Rak.

V Koryčanech po letním postupu do I. A třídy je to dalších vrchol v klubové historii.

„Popravdě to ani nikdo nečekal. Prostě se to tak sešlo. Hlavně na podzim jsme měli skvělou formu. Nyní na jaře není ale tak stabilní," přiznal šéf fotbalových Koryčan Vybíral.

Za posledními úspěchy přitom stojí trenér Miroslav Bednařík, jenž před deseti lety pomohl dostat tým do I. B třídy a po svém loňském jarním návratu dokonce i do I. A třídy.

„Je našim štístkem. Uvidíme, jestli se mu podaří dotáhnout naši loď až k ušatému poháru," šibalsky se pousmál předseda.

Zájem o fotbal nyní v obci na Kroměřížsku je velký, i proto vedení klubu uvažovalo vypravit do Zlína několik autobusů.

„Nakonec bude jen jeden, protože se hraje uprostřed pracovního týdne. Pokud bude zájem větší, přiberou fanoušky hráči do svých aut," slíbil Vybíral, který z pověrčivosti žádné šampaňské ani doutníky s sebou brát nebude.

„Ve čtvrtek musíme všichni do práce. Pokud vyloženě nepropadneme, bude i to o prodlouženém víkendu důvodem k oslavě."
Hru Provodova v Koryčanech poctivě studovali, navíc trenér Bednařík má zkušenosti s týmy krajského přeboru.

„Jsme skromní, Provodov s bývalými ligisty je favorit. Sice již máme skalpy Bystřice či Morkovic, ale na jaře nám to zatím skřípe, nemůžeme se dostat do tempa. Věřím ale, že kluci zabojují, budeme kompletní," hlásí hrdě předseda Koryčan Jiří Vybíral.

Předpokládané sestavy finalistů:

PROVODOV: Petr – Novák, Laciga, Urbánek, Gargulák, Velev, Chalupa, Zakopal, Elšík, Huťka, Ulman. Trenér: Josef Rak.
KORYČANY: Vrba – J. Věžník, Mušálek, Hubr, Posolda, Gejdoš, Lysko, S. Koval, Věžník, Tesař, Šnajdr. Trenér: Miroslav Bednařík.