Technický středopolař byl ústřední postavou slovenského ligisty. V minulé sezoně odehrál všech 32 utkání, vstřelil čtyři góly a pětkrát asistoval. Nyní se na jeho kousky těší Zlín.

Na spadnutí je i příchod 26letého levého obránce či záložníka Lukáše Bartošáka, který poslední dvě sezony strávil v Liberci. Odchovanec Brumova, jehož vývoj trochu připomíná kariéru Josefa Hnaníčka, nezažil v uplynulém ročníku tak šťastné chvíle jako loni. To patřil po angažmá na Žižkově k objevům české ligy, válel v Evropské lize a dokonce nastoupil 17. listopadu 2015 za českou reprezentaci v Polsku.

„V otázce jeho příchodu také finišujeme. S Libercem jsme na podmínkách dohodnutí, zbývá to jen doladit s manažerem. Hráč je nyní na dovolené v zahraničí,“ uvedl Grygera.

Dále se ve Zlíně nevzdávají ani Víta Beneše, který po sedmi letech odchází z Jablonce. Osmadvacetiletý stoper na začátku června přiznal, že by raději zamířil do zahraničí, ale angažmá zatím nesehnal.

„Tento týden jej chceme znovu oslovit,“ prozradil bývalý český reprezentant a hráč Juventusu či Ajaxu.

Ve hře zůstává i příchod zlínského odchovance a v současnosti fotbalisty Plzně Tomáše Poznara, ačkoliv častěji je v médiích spojovaný s přestupem do Brna. Osmadvacetiletý útočník by se vrátil do Baťova města po deseti měsících.

„Registrujeme zájem Tomáše přijít k nám na hostování, jsme v kontaktu. Ale vše je závislé na tom, jestli kluby najdou společnou cestu k realizaci,“ poznamenal Grygera.

Do aktuálního dění pak ještě patří snaha zlínského klubu získat ofenzivního Ubonga Ekpaie, který na sebe upozornil výkony v Liberci. V 16 ligových zápasech vstřelil čtyři góly. Na severu Čech hostoval jedna-dvacetiletý nigerijský fotbalista z izraelské Maccabi Haifa.

„Máme o hráče velký zájem,“ potvrdil zlínský manažer.

Naopak v lovecké síti Fastavu pravděpodobně neuvízne velká ryba v podobě teplického Martina Filla, který na jaře patřil k nejlepším hráčům ligy.

„Situaci sondujeme. Zájem náš a hráče se shoduje, ale Teplice se o přestupu nechtějí bavit. Fillo je pro ně důležitý,“ vysvětlil Grygera.

Díky předpokládanému příchodu Bartošáka na levou stranu Zlín upouští od angažování Janiho Urdinova a shodnou řeč nenachází s Jihlavou v případě záložníka Petra Hronka. Avizované doplnění útočné řady ze Sparty, popřípadě ze Slavie, není zase otázkou nejbližších dnů.

„Obě pražská S chtějí začít přípravu se všemi hráči,“ podotkl rodák z Přílep.